Koninklijke Sevos TTC vzw  
Nieuws
 
Presidents Cup of Beker Bob Daenen

23-01-2020 - 10:39u bron: Dirk Roels (dirkroels1@gmail.com)

Op de eerste zaterdag van januari verzamelden de die-hards van de KAVVV zich naar jaarlijkse gewoonte in de lokalen van Sokah om de felbegeerde Formule 1-beker te bemachtigen.

Ondanks het eerder lage aantal ingeschreven ploegen was het toch knokken om erbij te blijven en door te stoten na de poules.

In Poule 1 was Sokah (C4-D0) favoriet maar zij lieten al snel cruciale punten liggen. Omdat Sint-Lenaerts (E4-E4) eerder onverwacht ongeslagen bleef tot hun laatste match tegen Sevos 2 (Benoit-Reginald) die eerder al verloren had van De Lijn (C4-D4) leken onze kansen om de poule te overleven bijzonder klein. Dankzij de deugddoende winst tegen St-Lenaerts eindigde Sevos plots op de 1ste plaats. Van een ommekeer gesproken!

In poule 2 was het vrij snel duidelijk dan Centrum Deurne (C4-D2) de leiding niet zou loslaten. Wie zouden de andere halvefinalisten worden: het sterke duo Verkem-Stinders van Sokah (C6-D0) of onze 2de Sevosploeg, de gebroeders Paul en Luc Smeets (D2-D6)? In het beslissende onderlinge duel waren onze mannen niet te houden en dwongen zij met duidelijke 3/0 cijfers een verdiende plaats af bij de final 4.

De 1ste halve finale was een familiaal onderonsje: vader en zoon Van Beeck (De Lijn) moesten de duimen leggen waardoor het koppel Paul C. & Karen VT. van Centrum Deurne voor de 2de keer op rij naar de finale mochten.

In de andere halve finale moesten de Sevossers onderling uitmaken wie naar de finale mocht: de Smeetskes namen een comfortabele startpositie door het openingsdubbelspel te winnen. Zo moesten ze nog slechts een van beide enkelspelen winnen. Dat was echter buiten de waard gerekend want Benoit en Reginald vochten als leeuwen en behaalden alle twee hun overwinning, al was het 2x met het kleinst mogelijke verschil 23/21 in de derde en beslissende set.

Zou Sevos de trofee voor de tweede keer naar huis kunnen nemen na de overwinning 3 jaar geleden (Benoit & Luc DW)? Dat zou een laatste minieme kans zijn om de Beker definitief te verwerven. Deze moet immers 3x binnen de 5 jaar gewonnen worden.

In het ongelooflijk spannende dubbelspel (20/22-21/18-23/21) ging de belangrijke winst uiteindelijk naar Centrum. Sevos zou in elk geval alles op alles zetten om de stunt van de halve finale over te doen. Benoit won zijn enkelspel tegen Paul Celis met 21/23 in de belle maar Reginald heeft helaas de duimen moeten leggen tegen Karen. Hierdoor grijpt Sevos nipt naast de mooie trofee.

Beide Sevos-ploegen hebben de kleuren van de club waardig verdedigd. Proficiat aan Paul & Karen voor hun 2de overwinning op rij: de imposante Beker Bob Daenen mag weer een jaartje prijken in het lokaal van Centrum Deurne.

Benoit Ophoff  Clubinformatie
Heb je vragen, of ben je geïnteresseerd om bij ons te komen spelen.
Twijfel dan niet om één van onze verantwoordelijken te contacteren

Info Sevos

  Links

VTTL competitie
KAVVV competitie

SEVOS Familie-BBQ

SEVOS Clubfeest